Edukacija iz psihoterapijskog savjetovanja

Što je Psihoterapijsko savjetovanje za djecu i mlade?

Edukacija za psihoterapijskog savjetodavca djece i mladih temelji se na razvojnom pristupu djeci i mladima inkorporirajući humanistički i integrativni pristup / Gestalt, TA, IA/, te Self psihologiju, intrasubjektivne teorije i teorije odnosa kako što uspješnije raditi savjetodavni rad s djecom i mladim.

S obzirom na specifičnosti djece i adolescenata edukacija je bazirana razumijevanju potreba i razvojnih faza na djece i mladih kako se odabir savjetodavnih metoda i tehnike adaptira u zavisnosti od faze razvoja i djetetovih problema kao i odnosa s okolinom. Odnos djete – savjetodavac je bitan dio procesa “liječenja” stoga edukacija se bazira na razumijevanju dinamike odnosa uključujući I značaj transfera – kontratransfera.

Kome je edukacija namjenjena?

Edukacija je namjenjena onima koji rade s djecom/mladim poput učitelja, medicinskih sestara, socijalnih radnika, stručnim suradnicima škola i vrtićima, psiholozima, socijalnim pedagozima, logopedima. Edukacija pruža odličnu bazu svima koji svakodnevno rade s djecom i mladima bilo u okviru državnih firmi ili unutar privatnog sektora.

Za uključivanje u edukaciju potrebno je poslati pismeni zahtjev, proći intervju s voditeljem edukacije te postati članom Instituta D.O.M.

Uvjeti tijekom edukacije?

  • Edukacijsku godinu potrebno je platiti prije početka prve vikend radionice, o čemu je potrebno dostaviti potvrdu u tajništvo Instituta.
  • Svi polaznici moraju tijekom edukacije polaziti svoju osobnu psihoterapiju
  • Svi polaznici koji rade s djecom moraju imati supervizirani rad.
  • Svi polaznici moraju biti članovi Instituta D.O.M., a samim time su i članovi EYATSCIP (Europske asocijacije za dječju i adolescentnu psihoterapiju i savjetovanje djece i mladih)
  • Da bi polaznik mogao pristupiti polaganju završnog ispita mora odslušati sve edukacijske module
  • Tijekom edukacije potrebno je da polaznik svoja znanja i vještine stečene tijekom edukacije primjeni u radu s dvoje djece.