Dragi svi,

I ove godine pozvani ste na „Ljetnu školu dječje i adolescentne integrativne psihoterapije“. Ova „Ljetna škola“ će predstaviti rad s djecom i mladima kroz upotrebu Projektivnih tehnika te će sudionici dobiti praktične vještine koje odgovaraju radu sa širokim rasponom dječje i adolescentske problematike ukoliko se radi o problematici Transgeneracijskih nezavršenih poslova.

Opće informacije

Mjesto održavanja: hotel „Toplice“, Krapinske Toplice

Datum održavanja: 30.06.- 04.07.2017.

Voditelji: Doc.dr.sc. Lidija Pecotić i Margareta Mesić, prof.

INSTITUT D.O.M. izdaje potvrdnice o sudjelovanju na seminaru

Djeca su forsirana od malih nogu koristiti uglavnom dominantnu hemisferu i razvijati kogniciju, za to su nagrađivani, a aktivnosti desne hemisfere se uglavnom zanemaruju, ponekad i kažnjavaju, iako su zapravo doživljaji ključ uspješnog odrastanja.

U psihoterapiji, osim dominantne lijeve hemisfere mozga koja ovladava informacijama, konceptima, idejama i pojmovima, dobro je koristiti i desnu hemisferu mozga koja donosi implikacije, nova značenja, asocijacije i omogućava cirkularnost u interpersonalnim odnosima. Korištenje desne hemisfere se bazira na pretpostavci da priča ili slika može reprezentirati unutarnju ili vanjsku stvarnost osobe. Bavljenje ovom slikom može dovesti do promjene unutarnje stvarnosti, a može dovesti i do promjene u opažanju vanjske stvarnosti.

Ova Ljetna škola ima za cilj upoznavanje s nekim kreativnijim mogućnostima za rad s djecom, kao što su bajke, karte, snovi i druge.

Od polaznika se očekuje prepuštanje novom iskustvu i istraživanju vlastitih mogućnosti na drugačiji način.

  Cijena kotizacije Ljetne škole: 2000,00kn

 Za sve dodatne informacije obratite se na: kocijanhercigonja@inet.hr